10 octombrie 2013

S-a deschis Salonul Auto București

Astăzi s-a deschis a 20-a ediție a Salonului Auto București, la Romaero Băneasa (Bd. Ficusului nr 44, sector 1). Acolo se pot admira atât mașini de epocă, cât și mașini moderne. Cum este de exemplu Jaguar F-Type (ilustrat în imaginea din articol), estimat la peste 80000 de dolari. Mai participă nume sonore din industria auto, cu mărci de renume ca: BMW (direct de la Frankfurt cu noua Serie 4), Mercedes, Hyundai, Range Rover, Ford, Isuzu, Kia, Opel, Peugeot, Mitsubishi, Nissan, Seat. Un să-l numesc așa minus pentru noi este că Dacia nu va fi văzută acolo, producătorul francez refuzând invitația de a participa.

Jaguar F-Type

Ca de fiecare dată, vor fi prezente și fete frumoase, subliniind un lucru pe care deja îl știm cu toții: dacă ai bani și o mașină frumoasă, va exista la bordul ei, în stânga, și o blondină mortală. Nu neapărat aceeași în fiecare seară, dar va exista. Bineînțeles, impactul pe care îl are imaginea pentru cumpărător este cunoscut și fructificat la maxim de comercianți; eu aș zice că mai ieftin ieșiți cu o bijuterie și tot prindeți aceleași femei, numai invalid să nu fiți, iar de cumva o fată nu vrea să iasă cu voi decât la bordul unui astfel de automobil, atunci fiți siguri că nu cu voi iese ci cu mașina. Dacă înțelegeți diferența.

Biletul de intrare costă 20 de lei, parcarea 10 lei. Binoclare plăcută! :)

24 septembrie 2013

Cum treci de orice sistem de alarmă

Hoții sunt, se știe, persoane foarte inventive. Ca urmare, cei care au posibilități financiare și vor să fie cât mai siguri că nu se va atinge nimeni de bunurile lor, își cumpără o mașină cu un sistem de alarmă profesional, scump și evident foarte bun. Dar în lupta dintre tehnologia tot mai avansată și ingeniozitatea umană, cine credeți că are cele mai mari șanse să câștige?

furt auto

Dacă ați mizat pe tehnologie atunci ați pierdut. Ce anume? Păi, posibil chiar mașina, indiferent cât de bună e alarma pe care o aveți instalată. Pentru că da, există o metodă (prezentată pe site-ul Matinal) de a deschide portiera de la bolidul dvs, și nu mă refer acum la metoda cu liniarul sau rigla, care trece de orice sistem de protecție. Adică, puteți băga oricâți bani în el că tot degeaba. Despre ce e vorba? Imaginați-vă că tocmai v-ați întors de undeva, seara, și parcați mașina în fața blocului. Ieșiți din mașină, închideți ușa, vă îndreptați spre scara blocului acționând simultan închiderea automatizată și declanșarea alarmei de la telecomanda din mână și intrați liniștit.

Problema este că în apropiere, la câțiva zeci de metri, se află un individ pe care nu l-ați observat, cu un anumit dispozitiv în mână. Care da, exact asta face, bruiază semnalul infraroșu trimis de telecomanda din mâna dvs spre mașină. Practic, ușa rămâne deschisă, dacă nu sunteți atent la acel declick sau sunet (care acum nu mai apare) tocmai v-ați predat mașina pe mâna hoțului. Acesta intră liniștit în ea și ne vedem cu bine! :)

Dispozitivul în cauză trece evident de cele mai performante sisteme de securitate, prin simplul fapt că nu încearcă să le spargă ci pur și simplu bruiază semnalul prin care ele se declanșează. Soluția în acest caz este atenția posesorului mașinii. Adică a dvs.

11 iulie 2013

Audi ironizează Mercedes într-o reclamă

Mercedes e în general privită ca o mașină de lux. Sigur, nu vorbim de Mercedesurile vechi, de pe vremea lui Pazvante, din acelea cu dungă argintie pe mijloc. Cele noi, din ultimii ani. Pentru că da, nou înseamnă și de anul trecut, dragii mei, nu doar de ieri. E amuzant cum lumea e înnebunită după nou, totul trebuie să fie nou, ei bine, mașinile costă destul de mulți bani, mai ales cele noi, așa că aici termenul și-a păstrat o parte din semnificația reală. Nou, în cazul mașinilor, înseamnă și cu câțiva ani vechime la bord.

În fine, iată o imagine, de fapt două, să vedeți cam cum se prezintă Mercedes Benz de anul trecut (2012):

Mercedes Benz - 2012

Mercedes Benz Class C - 2012

Ei? Ce ziceți? Deci lux, da? Da. Iată însă mai jos o reclamă, e drept că de acum 2 ani, probabil unii dintre voi o știți, în care Audi ironizează brandul Mercedes exact pentru punctul lui forte: luxul. Enjoy!


Deci, păreri? Eu zic că mi-ar place să văd cum arată ambele. Dar, în fine, hai să nu fiu pretențios. Mă mulțumesc cu una singură. :)

27 iunie 2013

Mașini străine sau mașini românești ?

Astăzi e o modă să trăiești în străinătate, sau măcar să ai pe cineva plecat acolo, să cumperi lucruri străine cu care să te afișezi prin oraș. Vorba unui verișor, Gogu e în Spania și îi trimit ai lui de acasă bani de mâncare. De ce? Că nu prea are ce lucra acolo, îi merge rău, așa că îl mai ajută de aici. Păi și atunci de ce mai stă acolo, vă puteți întreba. Pentru că e în Spania!

Fix așa și cu mașinile. Trebuie musai (mă scuzați că accentuez, dar așa simt) să ai un BMW, sau un Volkswagen, în caz că nu-i Mercedes, cu care să te afișezi. Apăi nu contează cât de vechi e acel Mercedes, important este să scrie pe el Mercedes. Că de, e străin. Pe vremea lui Ceaușescu copiii aveau la școală stilouri chinezești. Și ce tari erau ei că aveau stilouri chinezești!

Cu pantalonii rupți în cur în scaunul de Mercedes, prin toate gropile României. Și dacă ți se strică cumva tărăboanța, nici la service-ul specializat n-o mai știu repara de multe ori. Nu mai bine îți iei ceva nou, ieftin și cu piese accesibile? Stimați cititori, vă prezint Dacia Duster. Pe bune, azi am avut ocazia să arunc o privire mai atentă la una. Ziceți voi că nu-s mișto:

Dacia Duster

8 mai 2013

Toyota a înregistrat profituri de 3,17 miliarde dolari

În ziua de azi mașinile sunt un bun separator al claselor sociale. Cel care are o mașină cât de cât se descurcă; însă cel care deține o Toyota nou-nouță, se poate spune că are bani. Asta deoarece sumele pentru autovehiculele noi de firmă se ridică destul de sus. Dar ce credeți că se poate spune despre giganții care produc aceste mașini?

Ei bine, Toyota a raportat la sfârșitul lunii martie a acestui an un profit de 3,17 miliarde dolari, adică mai mult decât dublul profitului înregistrat în ultimul sfert al lui 2012. Performanța vine pe fondul deprecierii yenului, care a ajutat producătorul de automobile să exporte și să vândă mai profitabil modele ca Toyota Avalon, Toyota Sedan și Toyota Tacoma, informează autonews.com.

Pentru 2014, Toyota prevede un profit ceva mai mic decât estimează analiștii datorită competiției tot mai acide cu ceilalți producători care au ca piață de desfacere Statele Unite ale Americii. Totuși, sumele vor ajunge și așa, se speculează, la 14 miliarde de dolari. Destul de binișor, nu? :)

În încheiere ce ziceți, v-ar plăcea să conduceți o mașină ca asta?

Toyota Avalon Hybrid