3 august 2016

Fă-ți prieten un mecanic auto!

Peste tot în jurul meu aud de țepe pe care le dau mecanicii auto sau service-urile de profil clienților naivi. Clineți care se trezesc că și-au dus mașina la reparat pentru un rulment sau o bucșie și au de cumpărat un motor întreg, cu caroserie dacă se poate, plus vopsire la pachet. Pentru că mai multe piese înseamnă mai mulți bani câștigați de acel service.

service auto

Cele mai sigure alternative par să fie statul lângă mecanic atunci când îți repară mașina și apelarea la un prieten. Sau la reprezentanță, numai că acolo e mai scump. Eu unul nu îmi explic cum de s-a putut ajunge la situația asta. Chiar dacă presupunem că o parte din relatări sunt exagerate și chiar dacă suntem atenți să nu generalizăm, cred că aici se aplică foarte bine principiul „nu iese fum fără foc” iar faptul că există astfel de discuții, online sau offline, arată că mersul cu mașina în servis este asemenea unei rulete rusești. Cum ai norocul.

Pe principiile pieței libere, ar fi de așteptat să apară o firmă mare, serioasă, care să promoveze bunul simț și corectitudinea în relațiile cu clienții, după care să-și facă reclamă pe chestia asta, că ei sunt corecți și că nu îți iau pielea de pe tine. Sau de pe capota mașinii. Și probabil că toată lumea ar alege să meargă la ei. Dar deocamdată ne aflăm într-o zonă cu promiscuitate, în care fiecare vrea să facă un ban, cinstit sau nu, și când zic ban mă refer la sume cât mai mari posibil.

Așa că cel mai bine, fă-ți din timp un prieten mecanic auto!

foto: wikipedia.org

Un comentariu:

  1. Sü� kirill jolokia - KHIRILL KONG
    › suf-jolokia-spices-to-know- 카지노 kirill-kondrashin › suf-jolokia-spices-to-know-

    RăspundețiȘtergere